Päätin kokeilla oppikirjassani (Laatua leivontaan)
olleita Vanilja-mustikkaleivoksia.
Olivat kyllä hyviä!


1024340.jpg


Vanilja-Mustikkaleivokset

Ainekset:
Muropohjia
Vadelmahilloa
Diplomaattikreemiä
(1 osa kermavaahtoa ja 1 osa vaniljakiisseliä)
Pakaste mustikoita
hyytelösokeria

Valmistus:
1. Paista murotaikinasta pieniä leivospohjia ja anna jäähtyä.
(itse käytin valmista pakastemurotaikinaa, josta muotoilin
muffinssivuokaa pikkupohjia jotka sitte paistoin.)

2. Valmista diplomaattikreemi.
(itse "oikaisin" sen verran, että korvasin tuon vaniljakiisselin
vaniljakreemijauheesta tehdyllä kreemillä,
 jonka sekoitin kermavaahdon joukkoon.)

3. Pursota muropohjien pohjalle vadelmahilloa ja
sen päälle diplomaattikreemiä korkeaksi keoksi.

4. Päällystä leivosaihiot mustikoilla ja vie pakastimeen jähmettymään.
5. Valmista hyytelösokeri, mausta esim. vadelma-aromilla.

6. Kasta jäätyneet leivokset hyytelöön nopeasti.
(itse sivelin hyytelösokeria sudilla leivoksen pinnalle)

7. Kapseloi leivokset ja viimeistele koristelu.

8. Herkuttele!