LEPPOISAA ISÄNPÄIVÄÄ
KAIKKIIN KOTEIHIN !




LIMEJUUSTOKAKKU

Pohja:

1 pkt Digestive keksejä

100 g rasvaa sulatettuna

Täyte;
2,5dl Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1 levy Limesuklaata sulatettuna
1 limen mehu puristettuna
6 liivatetta

Mehutäyte;
6 dl appelsiinimehua
1 limen mehu puristettuna
1 sitruunan mehu puristettuna
5 liivatetta
Hieman vihreää elintarvikeväriä


Ohje:
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Murenna keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulanut rasva.
3. Taputtele keksiseos tasaisesti leivinpaperilla
vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.
4. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka sekä tuorejuusto.
5. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna hieman jäähtyä.
6. Lisää sulanut suklaa ohuena nauhana kerma-rahka-juustoseokseen.
7. Kuumenna limemehu ja liota liivatteet siihen.
8. Lisää liivateseos ohuena nauhana seokseen ja sekoita tasaisesti.
9. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä
useita tunteja tai yön yli jääkaapissa.
10. Tämän kerroksen hyydyttyä valmista mehutäyte.
11. Purista sitruksista mehut ja lisää ne appelsiinimehuun.
12. Sekoita hieman vihreää elintarvikeväriä mehuseokseen.
13.Sulata liivatteet tilkassa vettä ja lisää ne mehuseokseen.
14. Kaada mehuseos varovasti ensimmäisen kerroksen päälle
ja anna jälleen hyytyä useita tunteja tai  yön yli.
(Hyytymistä voi hieman nopeuttaa laittamalla kakun hetkeksi pakkaseen. )
15. Irroita hyytynyt kakku vuuasta ja koristele mieleisesi tavalla.



Tässä kakussa pursotukset flora vispiä, suklaakirjaimet ostin kaupasta.
"Nukkuvan possun" teikin jo aikaisemmin marsipaanista.




Kakku oli kerrassaan NAMIA !
Ihanan kirpsakka maku.

Jos haluaa tehdä tuosta mehutäytteestä
hieman makeampaa, kannattaa lisätä siihen aavistus sokeria.


Alkuperäisen ohjeen löysin  Hannan keittiöstä.