KAKKUKREEMIT
Soveltuvat kuorrutuksiin ja kuvioiden pursotukseen.
Kreemejä voi maustaa esansseilla, likööreillä ja värjätä elintarvikeväreillä.
Säilyvät jääkaapissa rasiassa muutaman viikon.
Voikreemi
225 g suolatonta voita
500 g tomusokeria (1 paketti)
2 rkl vettä
1 tl vanilliinisokeria
Pehmennä voi notkeaksi.
Lisää vanilliinisokeri sekä vähitellen tomusokeria samalla vatkaten voimakkaasti.
Lisää vesi lopuksi ja vatkaa edelleen.
Värjää kreemi haluamallasi väriaineella ja käytä pursottaen
esim. kakun pinnalle tai levittämällä väliin.
Suklaakreemi
250g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100g suolatonta voita
0,5 dl mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa kaksinkertaisessa pakastepussissa, kuumassa vedessä.
Vatkaa voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
Lisää sula suklaa voiseokseen, lisää tomusokeri koko ajan vatkaten.
Vatkaa massa kuohkeaksi.
Lime- ja sitruskreemi
8 rkl suolatonta voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl limen tai sitruunan mehua
1 tl raastettua limen tai sitruunan kuorta
n. 9 dl tomusokeria
Sekoita voi ja tuorejuusto. Lisää mehu ja sitruksen kuoriraaste.
Lisää tomusokeria 1 dl kerrallaan, kunnes seos on margariinimaista.
(Nämä ohjeet ovat peräisin Tipun suussa sulavaa-blogista)
Diplomaattikreemi
1 osa kermavaahtoa ja 1 osa vaniljakiisseliä.
Kreemin voi tehdä myös kätevästi ja nopeasti siten,
että sekoittaa keskenään kermavaahdon ja vaniljakreemistä
tehdyn seoksen ja vatkaa ne tasaiseksi massaksi.
Mokkakreemi
2dl vahvaa kahvijuomaa
1,5dl sokeria
3 kpl keltuaisia
200g suolatonta voita
Kahvia ja sokeria keitetään keskenään,kunnes puolet määrästä on jäljellä.
Kuuma kahviseos vatkataan keltuaisten joukkoon ja annetaan hieman jäähtyä.
Kahvikeltuaisseos vatkataan pikkuhiljaa notkistetun voin joukkoon.
NIITÄ VOIDAAN HIUKAN LÄMMITTÄÄ JA
VATKATA SENJÄLKEEN VOIMAKKAASTI !
Kommentit