KAKKUKREEMIT

Soveltuvat kuorrutuksiin ja kuvioiden pursotukseen.


Kreemejä voi maustaa esansseilla, likööreillä ja värjätä elintarvikeväreillä.
Säilyvät jääkaapissa rasiassa muutaman viikon.

Voikreemi

 

225 g suolatonta voita

500 g tomusokeria (1 paketti)

2 rkl vettä

1 tl vanilliinisokeria

 

Pehmennä voi notkeaksi.

Lisää vanilliinisokeri sekä vähitellen tomusokeria samalla vatkaten voimakkaasti.

Lisää vesi lopuksi ja vatkaa edelleen.

 

Värjää kreemi haluamallasi väriaineella ja käytä pursottaen

esim. kakun pinnalle tai levittämällä väliin.

 

Suklaakreemi

250g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100g suolatonta voita
0,5 dl mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa kaksinkertaisessa pakastepussissa, kuumassa vedessä.
Vatkaa voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
Lisää sula suklaa voiseokseen, lisää tomusokeri koko ajan vatkaten.
Vatkaa massa kuohkeaksi.

Lime- ja sitruskreemi

8 rkl suolatonta voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl limen tai sitruunan mehua
1 tl raastettua limen tai sitruunan kuorta
n. 9 dl tomusokeria

Sekoita voi ja tuorejuusto. Lisää mehu ja sitruksen kuoriraaste.
Lisää tomusokeria 1 dl kerrallaan, kunnes seos on margariinimaista.

(Nämä ohjeet ovat peräisin Tipun suussa sulavaa-blogista)

Diplomaattikreemi

1 osa kermavaahtoa ja 1 osa vaniljakiisseliä.

Kreemin voi tehdä myös kätevästi ja nopeasti siten,
että sekoittaa keskenään kermavaahdon ja vaniljakreemistä
tehdyn seoksen ja vatkaa ne tasaiseksi massaksi.

Mokkakreemi

2dl vahvaa kahvijuomaa
1,5dl sokeria
3 kpl keltuaisia
200g suolatonta voita

Kahvia ja sokeria keitetään keskenään,kunnes puolet määrästä on jäljellä.
Kuuma kahviseos vatkataan keltuaisten joukkoon ja annetaan hieman jäähtyä.
Kahvikeltuaisseos vatkataan pikkuhiljaa notkistetun voin joukkoon.

MIKÄLI KREEMIT RAKEISTUVAT,
NIITÄ VOIDAAN HIUKAN LÄMMITTÄÄ JA
VATKATA SENJÄLKEEN VOIMAKKAASTI !