Löysin Hellapoliisin blogista ohjeen, jossa oli käytetty tuota

rommi-rusinarahkaa. Pikkujoulukekkerit lähestyvät ja päätin
kokeilla ohjetta, josko sitten tarjoaisin jälkkäriksi tätä. Saas nähä.
Pari muutakin ohjetta olis kokeiltavana vielä.

Ohjetta muutin itse sen verran, että laitoin suklaarusinat suoraan
täytteen joukkoon. Päälle ajattelin sitten lopullisessa versiossa
tehdä vielä glögikiilteen.

1089483.jpg

ROMMI-RUSINAKAKKU

Pohja:
150-200 g pipareita
75-100g margariinia sulatettuna
1-2 dl suklaarusinoita

Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Valion rommi-rusinarahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

0,5 dl vettä tai rommia liivatteiden liuottamiseen

Päälle:
piparinmuruja, suklaarusinoita, cocktailkirsikoita, kermaa tms.

Ohje:
Murusta piparit tehosekoittimessa tai esim muovipussissa lihanuijalla.
Sekoita sula margariini piparinmurujen joukkoon.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle rinkula leivinpaperista.
Painele pipari-rasvaseos pohjalle,
ripottele pinnalle vielä reilusti suklaarusinoita.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi,
lisää joukkoon Rommi-rusinarahka, sekä sokeri ja vaniljasokeri.


Kuumenna vesi/rommi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi,
liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte piparinmurupohjan päällle,
anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.


Koristele mielesi mukaan.

Edit: Kakkua on nyt maisteltu ja hyvää oli.
Vielä jos olisi tosiaan lorauttanut täytteeseen sitä
cocktailkirsikoiden lientä
niin olisi saanut hieman enemmän makua.
En tiedä laitoinko pohjaan
liikaa rasvaa pipareitten joukkoon,
kun pohjasta tuli kivikova ja oli tosi

hankala leikata. Tais tulla meikäläiselle mittavirhe....