1129876.jpg

LIHAPIIRAKAT

Taikina:



5 dl vettä


2/3 pakettia hiivaa(1pss kuivahiivaa)


2 tl sokeria


2 tl suolaa


2 rkl oliiviöljyvä


n.10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi ja sekoita siihen hiiva, suola ja sokeri.
Vatkaa jauhot veteen hieman kerrallaan ja lisää lopuksi öljy.

Vaivaa taikinaa hetken aikaan, kunnes siitä muodostuu pehmeä pallo.

Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Täyte:


2 (puna)sipulia pieneksi silputtuna


2 valkosipulin kynttä puristettuna


1 rkl oliiviöljyä


n.600 g naudan jauhelihaa


mustapippuria, suolaa ym. mausteita oman maun mukaan


2 dl puuroriisiä keitettynä


Valmistus:

Keitä puuroriisi.


Kuullota pannulla sipulit, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
Mausta ja anna jäähtyä.


Sekoita puuroriisi sekä jauheliha keskenään.


Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikina palloksi.

Kaulitse taikunapuikulalla pallon ylempää reunaa itsestä poispäin
noin 15 cm halkaisijaltaan ja 5 cm paksuudeltaan oleva levy.
Laita levyn keskelle pari ruokalusikallista täytettä.
Käännä levyn uloin reuna itseä päin.

Paina pyöreällä muotilla (Teema-kulholla) piirakka irti.
Näin saat tasaisen reunan piirakkaan ja samalla taikina "painuu kiinni".
Jatka samalla tekniikalla taikina loppuun.


Anna piirakoiden kohota hetki vielä jauhotetulla pöydällä ennen paistoa.


Lämmitä öljy noin 180 asteeseen ja uppopaista piirakat molemmin puolin.
Nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja

peitä vielä leivinliinalla niin piirakoista tulee sopivan pehmeitä.


Hyvät kuvalliset ohjeet löytyy Terhin keittiöstä,
mistä tämä herkullisen ohjeen löysinkin.

Olivat hyviä, kannattaa kokeilla!!!