1125341.jpg

OMENA-KANELIGLÖGIKAKKU

Pohja
n.150g pipareita
75g margariinia

Täyte
5 liivatetta
2,5dl Flora vispiä
1 prk omena-kanelirahkaa
2 rkl sitruunan mehua
0,5dl sokeria
2rkl vaniljasokeria

Kiille
3dl omena-kaneliglögiä
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Valmistu:
Hienonnna piparit ja lissä joukkoon sulatettu rasva.
Painele irtopohjavuokan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
 Lisää joukkoon rahka, sitruunan mehu ja sokerit.
Kuumenna vesi tilkka kiehuvan kuumaksi ja sulata liivatteet siihen.
Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada sitten ohuena nauhana
 seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää kermavaahto ja kaada täyte keksipohjan päälle.
Anna hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai yön yli.

Laita kiilteen liivatteet likoon kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Mittaa glögi astiaan.
Kuumenna vesi tilkka kuumaksi ja sulata liivatteet siihen.
Anna jäähtyä hiukan ja lisää sitten ohuena nauhana
koko ajan sekoittaen glögin joukkoon. Anna jäähtyä!!!
Kaada kiille varovasti täytteen päälle.
Anna kiilteen hyytyä kylmässä joitakin tunteja.
Koristele haluamallasi tavalla.


Ohjeen tähän herkulliseen kakkuun löysin Pullahiireltä.
Itse muuttelin ohjetta jonkun verran,
vaihdoin mm. tuorejuuston tuohon omena-kanelirahkaan.