"Intialaisvivahteisen" ruuan seuraksi leivoin näitä
Naan-leipiä tarjolle kera Raita-kastikkeen.
1215085.jpg
NAAN-LEIPÄSET

2dl vettä
n. 25g hiivaa
(tai 1 pussi kuivahiivaa)
1tl suolaa
1rkl sokeria
1/2dl öljyä/sulatettua voita
vajaa 1 dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1tl leivinjauhetta
n. 7dl vehnäjauhoja

Voiteluun voisulaa ja
pinnalle seesamin-tai unikon siemeniä.

Valmistus:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin.
2. Lisää veteen suola, sokeri, öljy,
jugurtti ja kevyesti vatkattu muna.

3.Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
4. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
5. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä
lämpimässä paikassa tunnin verran.

6. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla
tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.
7. Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä.
8. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä,
voitele sulatetulla voilla ja
9. ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.

10. Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.


Alkuperäine  ohje Marielta.