Löysin Canelian keittiöstä kivan suolaisten pikkupiirakoiden ohjeen.
Aikaisemmin en olekkaan tehnyt pieniä piiraita muffaripellillä.
Olivat muuten erittäin herkullisia ja irtikin lähtivät ehjinä, jee !

1260906.jpg
PIENET KASVISPIIRASET

Pohja:

100 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 rkl ruokakermaa

Sekoita kuivat aineet pehmeän margariinin joukkoon
käsin nyppien ja lisää lopuksi kerma.
Voitele muffinssipellin koloset ja
painele taikina kolosten pohjille ja reunoille.

Täyte:

½ sipuli
½ paprika
8 miniluumutomaattia
2 munaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl ruokakermaa
2 tl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
kirveliä
mustapippuria

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi,
kuullota kasvikset pannulla pienessä määrässä rasvaa tai vettä.
Viipaloi miniluumutomaatit 3-5 osaan.
Sekoita huolellisesti keskenään kananmunat, tuorejuusto,
kerma ja jauhot, lisää sitten loput täytteen ainekset.
Lusikoi täyte muffinssipellille taikinakuppeihin ja
paista piirasia n. 10-15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.