Tämä ohje on peräisin tuosta uudesta
 "Maittavat suklaaherkut"-kirjasta.


1371468.jpg

VADELMA-SUKLAAPAVLOVA
(n. 10 hlö)

Ainekset:
3 munanvalkuaista
vajaa 2 dl sokeria
1tl maissitärkkelystä
25g tummaa suklaata hienoksi raastettuna

Täyte:
175g tummaa suklaata
4,5 dl kermaa vatkattuna
350g vadelmia

Ohje:
1. Piirrä leivinpaperille kolme suorakulmiota.
(n. 10 X 25cm) ja laita ne kahdelle uunipellille.

2. Vaahdota munanvalkuaiset ilmaviksi.
Lisää vähitellen sekaan puolet sokerista.
Vatkaa seos erittäin kiinteäksi ja kiiltäväksi.

3. Hämmennä varovasti lastalla sekaan loput sokerista,
maissitärkkelys ja tumma suklaaraaste.

4. Lusikoi marenkiseos pursotinpussiin, jossa
on pyöreä 10mm:n suutin ja pursota suorakulmioille
vieriviereen marenkitankoja.

5. Paista marenkipohjia 140asteessa n. 1,5 t.
Vaihda tänä aikana uunipeltien paikat kerran.
Käännä lämpö pois ja anna marenkipohjien
jäähtyä uunissa ovi suljettuna ja irrote ne
sitten varovasti leivinpaperista, kun
tangot ovat täysin jäähtyneet.

6. Sulata suklaa ja sivele sitä kahdelle kolmesta pohjasta.
Anna jäähmettyä.

7. Laita toinen suklaalla päällystämäsi pohja tarjoilulautaselle,
peitä kermavaahdolla ja asettele päälle vadelmat.
Laita toinen pohja ensimmäisen päälle ja levitä sille puolet
jäljellä olevasta kermavaahdosta ja marjoista.

8. Laita kolmas marenkipohja(se jossa ei ole suklaata)
päällimmäiseksi ja koristele lopulla kermalla ja vadelmilla.
Valuta päälle hiukan sulaa suklaata ja tarjoile heti.

1371470.jpg