Olen jo pidempään halunnut testata tuota irtopohjaista
sydänvuokaa sekä
tätä kyseistä mustaherkukka-suklaayhdistelmää.
Nyt siihen osottautuikin sitten oiva tilaisuus...

Meillä tuli tänään Rakkaan avokkini kanssa
kihlajaispäivästämme tasan 3 vuotta täyteen.


1647749.jpg

MUSTAHERUKKA-SUKLAAHYYTELÖKAKKU

Pohja:
Diggestive keksejä
voita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulanut voi.
Painele keksiseos irtopohjavuan pohjalle.
Nosta jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

200g ( 1 pss) Mustaherukoita
0,5dl sokeria
vajaa  0,5dl  vettä

2 prk Flora vispiä
200g suklaata
sokeria
5 liivatetta

Koristeluun
tummaa ja vaaleaa suklaata,

mustaherukoita ja sokerihelmiä.

Valmistus:
1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä  reilu 5 min.
Soseuta sauvasekoittimella ja anna seoksen hieman jäähtyä.
(Halutessasi voit siivilöidä seoksesta kuoret pois.)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Kuumenna kattilassa 1 prk kermaa ja lisää  kuuman kerman
joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita herukkaseos suklaa-kermaan ja anna jäähtyä.

3. Vaahdota toinen Flora vispi ja mausta sokerilla.

4. Liota liivatteet tilkkaan vettä ja
sekoita ohuena nauhana herukka-suklaaseokseen.

Yhdistä seos sekä kermavaahto kevyesti nostellen.

5. Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä jääkaapissa yönyli.
Koristele haluamasi tavalla. Nauti.

Kakku odottaa vielä jääkaapissa,
herkutellaan kunhan muru kotiutuu iltavuorosta...;)