sydänvuokaa sekä tätä kyseistä mustaherkukka-suklaayhdistelmää.
Nyt siihen osottautuikin sitten oiva tilaisuus...
Meillä tuli tänään Rakkaan avokkini kanssa
kihlajaispäivästämme tasan 3 vuotta täyteen.
MUSTAHERUKKA-SUKLAAHYYTELÖKAKKU
Pohja:
Diggestive keksejä
voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulanut voi.
Painele keksiseos irtopohjavuan pohjalle.
Nosta jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
200g ( 1 pss) Mustaherukoita
0,5dl sokeria
vajaa 0,5dl vettä
2 prk Flora vispiä
200g suklaata
sokeria
5 liivatetta
Koristeluun
tummaa ja vaaleaa suklaata,
mustaherukoita ja sokerihelmiä.
Valmistus:
1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä reilu 5 min.
Soseuta sauvasekoittimella ja anna seoksen hieman jäähtyä.
(Halutessasi voit siivilöidä seoksesta kuoret pois.)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Kuumenna kattilassa 1 prk kermaa ja lisää kuuman kerman
joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita herukkaseos suklaa-kermaan ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota toinen Flora vispi ja mausta sokerilla.
4. Liota liivatteet tilkkaan vettä ja
sekoita ohuena nauhana herukka-suklaaseokseen.
Yhdistä seos sekä kermavaahto kevyesti nostellen.
5. Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä jääkaapissa yönyli.
Koristele haluamasi tavalla. Nauti.
Kakku odottaa vielä jääkaapissa,
herkutellaan kunhan muru kotiutuu iltavuorosta...;)
Kommentit