774764.jpg

HYYDYTETTY VADELMAKAKKU

Pohjalla on murskattuja digestivejä n 200 g + 75 g sulatettua margariinia.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Täyte:
2,5 dl Flora vanillaa
0,5 l maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatetta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
2-3 dl vadelmia
ripaus punaista karkkiväriä

 Ohje:
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi.
Lisää jugurtti ja sokerit.
Liuota vedessä liotetut, pehmeät liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä,
anna jäähtyä hetki.
Sekoita täytteeseen vadelmat ja halutessasi
värin syventämiseksi ripaus punaista elintarvikeväriä.
Kaada joukkoon ohuena nauhana hieman jäähtynyt liivateseos.
Kaada täyte keksinmurupohjan päälle.
Laita kylmään useaksi tunniksi tai yön yli.

Päälle:
1 dl vadelmamehua
0,5 dl hyytelösokeria
n 2 dl vadelmia

Ohje:
Kiehauta mehu, lisää joukkoon hyytelösokeri,
kiehauta, kunnes nesteestä tulee kirkas, lisää joukkoon vadelmat.
Jäähdytä hetkinen. Kaada seos hyytyneen täytteen päälle.
Laita jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt.
Irroita hyytynyt kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele kermapursotuksin.

Voit vaihtoehtoisesti tehdä myös kääretorttupohjan kakun pohjaksi,
 jonka kostutat esim vanilja-maidolla.

774765.jpg

Ohje on peräisin Hellapoliisin blogista.