Pohjalla on murskattuja digestivejä n 200 g + 75 g sulatettua margariinia.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Täyte:
2,5 dl Flora vanillaa
0,5 l maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatetta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
2-3 dl vadelmia
ripaus punaista karkkiväriä
Ohje:
Vatkaa
Flora vanilla vaahdoksi.
Lisää jugurtti ja sokerit.
Liuota vedessä
liotetut, pehmeät liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä,
anna jäähtyä
hetki.
Sekoita täytteeseen vadelmat ja halutessasi
värin syventämiseksi ripaus punaista elintarvikeväriä.
Kaada
joukkoon ohuena nauhana hieman jäähtynyt liivateseos.
Kaada täyte
keksinmurupohjan päälle.
Laita kylmään useaksi tunniksi tai yön yli.
Päälle:
1 dl vadelmamehua
0,5 dl hyytelösokeria
n 2 dl vadelmia
Ohje:
Kiehauta
mehu, lisää joukkoon hyytelösokeri,
kiehauta, kunnes nesteestä tulee
kirkas, lisää joukkoon vadelmat.
Jäähdytä hetkinen. Kaada seos
hyytyneen täytteen päälle.
Laita jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt.
Irroita hyytynyt kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele kermapursotuksin.
jonka kostutat esim vanilja-maidolla.
Kommentit