Tässä hyviä ja herkullisia kakuntäytteitä, joita itse käytän:
(suurinosa on vuodatuksen blogeista löydettyjä)
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
Ohje:
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri,
vaniljasokeri ja soseutetut mustikat.
Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin
kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana,
nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Ohje:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa,
kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana
vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna
Ohje:
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta vadelmat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto,
sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat.
Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä,
anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana,
nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Kuningatartäyte:
200 g vispikermaa vaahdotettuna
200 g kuningatartuorejustoa
2 tl vaniljasokeria
Sitruuna-lakritsatäyte:
200g Keijun sitruunatuorejuustoa
n. 1dl Floravispiä vatkattuna terästettynä 2rkl vaniljakreemijauhetta
lakritsaströsseleitä
Mokkavaahto:
3dl kermaa
2 munaa
1dl sokeria
1,5dl kahvia
4 liivatelehteä
Kerma vatkataan vaahdoksi, munat ja sokeri keskenään vaahdoksi.
Mansikkarahkatäyte:
2 prk flora vispiä tai kuohukermaa
500g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
4 tippaa piparminttuöljyä
(tai 1 dl mariannemurskaa)
mansikkahilloa
Appelsiinitäyte:
200g Pirkan appelsiini kevyttuorejuustoa
2 1/2 dl flora vanillaa
1/2 appelsiinin kuoriraaste
1/2 prk (noin 50g) Ananasjogurttia
(tms hedelmäjogurttia)
Mariannetäyte:
2 1/2 dl kuohukermaa esim flora vispiä
1 1/2 dl marianne murskaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
Pätkistuorejuustotäyte:
200g maitosuklaata
5 pätkistä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria
2 1/2 dl flora vispiä
5 liivatetta + 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
Ohje:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi.
Raasta pätkikset muruksi.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa kermavaahto vaahdoksi.
Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut,
vaniljasokeri ja keltuaiset.
Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen.
Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen
koko ajan sekoittaen.
Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto.
Appelsiinituorejuustotäyte:
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
n 150 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään ja
levitä kostutettujen pohjaosien päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä tuorejuusto
sekä jäähtyny vadelmasoosi.
Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää vaahtoon
vähän jäähtynyt suklaasula.
Kommentit