cake.gif

Tässä hyviä ja herkullisia kakuntäytteitä, joita itse käytän:
(suurinosa on vuodatuksen blogeista löydettyjä)

Mustikkamousse:

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna

Ohje:

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri,
vaniljasokeri ja soseutetut mustikat.

Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin
kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki.

Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana,
nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

 

Valkosuklaamousse:

2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Ohje:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa,
kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana
vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

 

Vadelmamousse:

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna

Ohje:

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta vadelmat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto,
sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat.
Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä,
anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana,
nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.


Kuningatartäyte:

200 g vispikermaa vaahdotettuna
200 g kuningatartuorejustoa
2 tl vaniljasokeria
 

Sitruuna-lakritsatäyte:

200g Keijun sitruunatuorejuustoa
n. 1dl Floravispiä vatkattuna 
terästettynä 2rkl vaniljakreemijauhetta
lakritsaströsseleitä
 

 Mokkavaahto:

3dl kermaa
2 munaa
1dl sokeria
1,5dl kahvia
4 liivatelehteä

Kerma vatkataan vaahdoksi, munat ja sokeri keskenään vaahdoksi.
Liivatelehdet sekoitetaan kahvin kanssa ja lisätään muna-sokerivaahtoon,
lopuksi joukkoon kermavaahto.
 

Mansikkarahkatäyte:

2 prk flora vispiä tai kuohukermaa
500g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
4 tippaa piparminttuöljyä
(tai 1 dl mariannemurskaa)
mansikkahilloa

 

Appelsiinitäyte:

200g Pirkan appelsiini kevyttuorejuustoa
2 1/2 dl flora vanillaa
1/2 appelsiinin kuoriraaste
1/2 prk (noin 50g) Ananasjogurttia
(tms hedelmäjogurttia)

 

Mariannetäyte:

2 1/2 dl kuohukermaa esim flora vispiä
1 1/2 dl marianne murskaa
100g maustamatonta tuorejuustoa

 

Pätkistuorejuustotäyte:

200g maitosuklaata
5 pätkistä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria
2 1/2 dl flora vispiä
5 liivatetta + 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

Ohje:

 Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi.
Raasta pätkikset muruksi.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa kermavaahto vaahdoksi.
Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut,
vaniljasokeri ja keltuaiset.
Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen.
Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen
koko ajan sekoittaen.
Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. 

 

Appelsiinituorejuustotäyte:

2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
n 150 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään ja
levitä kostutettujen pohjaosien päälle.


Vadelmatäyte:
 
200g pss pakastevadelmia
3/4dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohu- tai vispikermaa
 
Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä tuorejuusto
sekä jäähtyny vadelmasoosi.
 
Suklaatäyte:
 
2,5dl Flora Vispiä
200g Fazerin sinistä
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää vaahtoon
vähän jäähtynyt suklaasula.


Suklaakinuski:
2dl vispikermaa (kuohukermakin ok)
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
100g suklaata
 
1. Kuumenna kerma ja sokerit ja keitä pari minuuttia.
2. Lisää paloiteltu suklaa joukkoon, älä enää keitä.