Ajatuksissa on jonkinaikaa pyörinyt tuon
"shakkiruutukuvion" testaus hyytelökakkuun.
Päätin sitten kokeilla sitä tähän variaatioon.

Ihan jokakohdassa ei tuo kuviointi niin hyvin näy,
mutta yritys hyvä kymmenen! Mielestäni tuli silti ihan
hauskan näköinen, vaihteeksi vähän erillainen kuviointi.


1220824.jpg

PÄTKIS-VALKOSUKLAA VARIAATIO

Pohja:
1 pkt (170g) Cappuccino täytekeksejä
n.20g sulatettua voita

Pätkismousse:
5 liivatelehteä
1 pss minipätkiksiä
1prk (200g) Maust. tuorejuustoa
1 prk (2,5dl) Flora Vanillaa
2 rkl kaakaojauhetta
0,5dl kuumaa kahvia

Valkosuklaamousse:
5 liivatelehteä
1 prk (2,5dl) Flora Vispiä
2 kananmunaa
1 prk (200g) Maust. tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl vaniljasiirappia)
0,5dl maitoa
1 levy (130g) Pandan valkosuklaata

Ohje:
1. Laita liivatelehdet (5+5) likoamaan kylmään veteen.

2. Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva.
3. Painele muruseos irtopohjavuuan pohjalle ( 18cm halk.).

4. Vaahdota kerma, vaahdota valkuaiset.
5. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
6. Lisää seokseen tuorejuusto ja vaniljasokeri.
(vaniljasiirappi)
7. Kuumenna kattilassa maito.
8. Lisää joukkoon valkosuklaa palat ja anna sulaa.
9. Sulata liivatelehdet suklaa-maitoseoksen joukkoon.
10. Sekoita suklaaseos ohuena nauhana
keltuais-sokeri-tuorejuustoseokseen.
11. Lisää joukkoon lopuksi valkuais- ja kermavaahdot.
(Sekoita varovasti, jotta kuohkeus säilyy.)
12. Nosta jääkaappiin hyytymään.

13. Hienonna pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon.
14. Vatkaa vanilla kovaksi vaahdoksi ja
sekoita juusto-pätkis seokseen.
15. Mausta
16. Sulata liivatteet kuumaan kahviin ja lisää
seos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon.
17. Nosta kylmään hyytymään.

18. Leikkaa kalvosta sopivankokoiset palat
ja asettele ne vuuan sisäreunanympärille.
19. Kun seokset alkavat hyytymään,
annostele ne erillisiin pursotinpusseihin.
20. Pursottele mousseista pohjan päälle vuoronperään renkaita.
21. Kun kerroksia tulee lisää,
pursota aina vaalean päälle tummaa jne.
22. Jatka näin, kunnes seokset loppuvat.

1220724.jpg

23. Tasoita kakun pinta halutessasi varovasti.
24. Nosta jääkaappiin hyytymään miel. yön yli.
25. Irrota reuna ja kalvot varovasti ja
koristele haluamallasi tavalla.

1224266.jpg