Ensin ajatuksena oli tehdä perinteisiä laskiaispullia,

mutta päädyinkin sitte kokeilemaan jotain uutta.
Kai nämäkin laskiaispullista menevät, eikös vain ? :)


1260900.jpg

LASKIAISEN APPELSIINI-LAKRITSISARVET

Paketti lehtitaikinalevyjä

1 prk Flora vispiä
vajaa 1 prk  maustamatonta tuorejuustoa
Appelsiinimarmeladia maun mukaan
sitruunan mehua
2 kpl sitruunatäytelakuja

Ohje:
Kaulitse lehtitaikinalevyt  vajaa 30cm pitkiksi ,
leikkaa taikinapyörällä kahtia. Voitele taikinasuokaleiden toinen reuna
kananmunalla ja kääri leivostötterön  ympärille.
Asettele tötteröt  leivinpaperille saumapuoli alaspain, voitele
 ja paista uunin keskitasolla 200asteessa n. 10min.
Anna sarvien jäähtyä ja irroita vasta sitten torvista.
(itse voitelin torvet vielä kevyesti niin lähtivät paremmin irti)

Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon tuorejuusto ja marmeladi.
Leikkaa sitruunalakut hienoksi ja lisää täytteen joukkoon.
Nosta hetkeksi kylmään tekeytymään.

Annostele täyte pursotinpussiin ja irroita sarvet totteröistä.
Pursota täytettä sarviin ja sihtaa lopuksi pinnalle tomusokeria.