Tämä on yksi lemppari omppupiirakka ohje johon olen törmännyt.
Suosittelen lämpimästi kyllä kokeilemaan!
RAHKA-OMENAPIIRAKKA
10-12 annosta
Pohja | |
1 | muna |
1 1/2 dl | sokeria |
75 g | Valio voita |
2 dl | Valio maitoa |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
3-7 kpl (600-700 g) | omenia |
3 rkl | sokeria |
1-2 tl | kanelia |
1 prk (250 g) | Valio maitorahkaa |
1 dl | Valio kuohukermaa |
1 | muna |
3 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1/2 rkl | sitruunamehua |
mikroaaltouuninkestävään vuokaan.
Ripota sokeri omenien päälle.
Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina.
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi.
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan.
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois).
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.
Kaada rahkaseos omenien päälle.
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
(Ohje peräisin Valio.fi sivuilta)
Kommentit