törmäsin tallaiseen "jäätelökakkuun" jota päätin sitten kokeilla.
Noin 8 annosta
- Pohja:
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
- Täyte:
- 3 dl espressokahvia
- Amaretto-likööriä
- 1 litra vaniljajäätelöä
- noin 1litra vadelmia
Valmistus:
Vuoraa suorakaiteen muotoinen noin 1,5 litran
leipävuoka leivinpaperilla.
Sulata taikinalevyt ja nosta
leivinpaperoidulle uunipellille.
Kauli molempia levyjä hieman, vuoan pohjan kokoisiksi
levyiksi.
Paista levyt 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
Jäähdytä ritilällä.
Valmista kahvi ja terästä liköörillä makusi mukaan. Pehmennä jäätelö. Nosta vuoan pohjalle toinen murotaikinalevyistä. Kostuta levy kunnolla kahvilla.
Levitä puolet pehmenneestä vaniljajäätelöstä
murotaikinalevyn päälle.
Aseta pinnalle toinen levy ja kostuta myös se
hyvin kahvilla.
Asettele päälle puolet vadelmista.
Levitä päälle loput jäätelöstä ja asettele pinnalle
loput vadelmat.
Peitä huolella ja jäädytä pakkasessa vähintään
4 tunnin
ajan tai mieluiten yön yli.
Kumoa jäätelökakku tarjolle ja
anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.
Kommentit