1024343.jpg

Raikas torttu sitruunakreemillä
(Ohje n.26cm irtopohjavuokaan)

Ainekset:

Murutaikina:
150g vehnäjauhoja
100g hasselpähkinärouhetta
2-3tl vaniljasokeria
1 munankeltuainen
suolaa
100g kylmää voita

Täyte:
5 munankeltuaista
1 rkl maizenaa
2,5 dl kuohukermaa
100g tomusokeria
1 dl sitruunamehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
3 munankeltuaista

Lisäksi: Voita vuokaa, kuivattuja herneitä esipaistamiseen

Valmistus:

Pohja:
1. Vaivaa taikinaksi jauhot, pähkinät, vaniljasokeri,
keltuainen, hyppysellinen suolaa ja voi.
2. Muovaa taikinasta pallo. Pakkaa se muovikelmuun ja
laita jääkaappiin n.tunniksi lepäämään.
3. Voitele vuoka ja lämmitä uuni 200 asteeseen.

4. Kauli taikina.
5. Laita se vuokaan niin, että se peittää pohja ja ulottuu
hieman reunoillekkin.
6. Laita taikinan päälle hieman suurempi leivinpaperi ja se päälle
kuivattuja herneitä. (auttavat pitämään pohjan muodossaan).
7. Esipaista torttupohjaa näin n.10min.
8. Poista leivinpaperi ja herneet ja anna torttupohjan jäähtyä hyvin.
9. Laske uunin lämpö 150 asteeseen.

Täyte:
1. Vatkaa keltuaiset, maizena, 5 rkl kermaa ja 50g tomusokeria
vesihauteessa vaahtoavaksi massaksi.
2. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja
sekoita loppu tomusokeri vaahtoon.
4. Sekoita valkuaiset varovasti sitruunakreemiin.
5. Kaada kreemi torttupohjalle (mielellään aaltomaisiksi kuvioiksi)
ja paista sitä uunissa n.25 min.

6. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi, laita pursotuspussiin
ja koristele tortun reunat halamasi tavalla.