Ystäväni valmistui Yhteisöpedagogiksi ja
tapaninpäivänä sitten juhlittiin.
Sain kunnian tehdä tarjottavat valmistujaisjuhliin.
Tämän allaolevan voileipäkakun lisäksi tehtiin
 Kalatuulihatturullia
sekä vanilja-pätkistuorejuustokakkua.
(Näistä kahdesta kuvaa ja ohjetta myöhemmin)

1178564.jpg

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

1,5 pkt vehnäpaahtista
1,5 pkt ruispaahtista
Kostutukseen laimennettua lihafondia

Täyte 1:
n.300g Savuliharouhetta
1 iso paprika pienenä kuutiona
 2prk Maustamatonta tuorejuustoa
Kourallinen persiljaa
pari kierrosta mustapippuria

Täyte 2:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kurkkusalaattia

Päälle laitoin 2 prk ruohosipulituorejuustoa.
Koristeena meetwurstia, kinkkuleikettä, viinirypäleitä,
kurkkua, tomaattia, persiljaa ja ruohosipulia.

Ohje:
Leikkaa paahtoleivistä tasakokoisia neliöitä,
kannattaa leikata reunat pois kokonaan.
Kokoa leipäpalaset kakun muotoon,
niin tiedä että sinulla on tarpeeksi paloja.

 
Valmista kostutusliemi. Lihafondia+vettä, maistele itse sopivaksi.
Mielestäni saa maistua vahvasti lihaliemelle.
 
Valmista täytteet.
Sekoita tuorejuusto, paprikakuutiot,
savuliharouhe ja persilja tasaiseksi tahnaksi.

Mausta mustapippurilla. T
ee sama juttu kurkkusalaatille ja tuorejuustolle.

 
Aloita kokoaminen.
Vuoraa alusta leivinpaperilla ja aloita leipäpalojen kostuttaminen.
Kostuta joko lusikalla tai pullasutia apuna käyttäen.
Leivät saa kostuttaa aika märiksi, ettei jää liian kuivaksi.
(mikäli kakku maustuu painonalla yö yli, vähennä kostuksen määrää)
Jos huomaat kostuttaneesi leipäpalat läpimäriksi,
imeytä liika pois talouspaperiin.

Kostuta myös reunat.
 
Levitä ensimmäiseen kerrokseen kinkkutäytettä tasaisesti.
Kostuta seuraavan kerroksen leivät ja asettele täytteen päälle.
Leivitä toiseen kerrokseen kurkkutäytettä.
Jatka samaan malliin täytteet loppuun tai niin miten monta kerrosta haluat.
(tällä ohjeella taisi tulla kakkuun muistaakseni 3 tai 4 väliä.)
 
Pakkaa valmis kakku leivinpaperin ja kelmunavulla tiiviiksi paketiksi.
Laita kylmään tekeytymään. Paremmin kostuu, jos laitat vielä hieman
painoa kakun päälle tasaisesti.
 
Koristele kakku.
Pura paketti ja tasoita tarvittaessa sivut ja päädyt.
Kuorruta ruohosipulituorejuustolla.
Koristele haluamallasi tavalla.
Herkuttele!