1125338.jpg

PUNAHEHKUINEN GLÖGI-JUUSTOKAKKU

Pohja
n. 150g piparkakkuja
75g margariinia

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl flora vispiä
0,5dl sokeria
2 kananmunaa
1tl kanelia
1/2tl neilikkaa
1/2tl inkivääriä
5 liivatelehteä
1dl punaista laimentamatonta glögitiivistettä

Kiille
2dl punaista laimentamatonta glögitiivistettä
1dl vettä
4 liivatelehteä

Valmistus:
Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla.
 Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon.
Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n 24cm),
jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen.
Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois.
Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen.
Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille.
Laimenna glögi ja kuumenna.
Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet.

Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle.
Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja
koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.



Alkuperäinen ohje taisi olla Pirkan joululiitteestä vuodelta 1999.
Itse muutin ohjetta himpunverran.